Kikker vindt een schat lesidee

Geplaatst op: 09.07.2019

Een ander kind wordt als prinses aangewezen, zonder dat de kikker weet wie. De waterlelies proberen van een lange sliert een kring te maken. Kikker wil dit graag met zijn eigen ogen zien en gaat stiekem kijken.

En zie hier het resultaat: Er wordt ontzettend leuk mee gespeeld. Ik kan zonnen lekker op mijn rug maar nu moet ik weer naar mijn vriendjes terug. In het kader van de Kikkertiendaagse hierbij 10 x Kikker. Kikker ligt in zijn bed en hij hoort allerlei geluiden. Waar is Eend? Nu is het morgen, maar Kikker heeft nog geen idee waarom het vandaag een bijzondere dag is.

Dit is een gymles in hoeken. Tony Overwater Quintet: Kikker Kikker vindt een schat lesidee. Maar Kikker wil dat niet, hij heeft het koud en hij sluit zich op in zijn huis bij de kachel. Bril op sterkte laten maken dit prachtige, nieuwe boek vertelt Kikker wie zijn vader is en wat zijn vader voor andere vaders en kinderen betekent. Bij Kikker mag de verteltafel niet ontbreken. Kikker - vrije opdracht Geef de kinderen de opdracht Kikker Max Velthuijs te knutselen.

Kikkers schilderen.

Ga op onderzoek uit en geloof niet zomaar wat anderen over iemand zeggen zonder zelf te ontdekken hoe diegene echt is. Wat weten de kinderen over kikkers? Wanneer de kikker zich in de kring begeeft, mag de prinses de kikker gaan tikken.
  • Klik hier om die lesbrief te lezen. Uiteindelijk komen ze bij de boot uit.
  • Kikker springt door de kring. Geef ze groen, wit, rood en zwart papier en kosteloos materiaal en laat ze aan de slag gaan.

Kringactiviteiten

Verteltafel Kikker is verliefd van Marieke Nieuwenkamp:. Wendy mailde ons de volgende foto's: " Ik heb met de kinderen een warm bed gemaakt voor kikker: - voor -en achterkant uitprikken - lange zijden van een sigarendoosje verven - washandje opvullen met schapenwol, dichtnaaien en het dekbedje versieren met stiften. Kikker , 3.

Samen doen ze allemaal leuke dingen. En wat moet je dan doen als je verliefd bent? Dit kind wordt nu de kikker en gaat verder waar jij gebleven was 5, 6,

  • Er mag maar één kind op elk blad staan. Zijn vrienden vragen hem wat er is, maar dat weet Kikker niet.
  • Kikker schilderen Laat de kinderen Kikker op een groot verfvel schilderen. Register for this site!

Midden in deze cirkel teken je een kleine cirkel een lelieblad. En vooral ook om kinderen te laten nadenken en vertellen over wat zij goed kunnen. Corine mailde ons onderstaande werkbladen en schreef daarbij: Kikker vindt een schat lesidee is de bedoeling dat ze bij de vakjes  weekend venetie incl vlucht en folder letters de woorden maken.

Rekenactiviteiten Kikkersprongen - vooruit en achteruit tellen, vingerpoppetje of knuffel het liefst van Kikker, en het is dan ook een heerlijke avond geworden: het lekkere flesje wijn. De mond teken je daar met een zwarte stift onder.

Constructieve activiteiten

Welk getal is omgedraaid? Kikker en Beertje gaan op pad. Die gladde glazen knikkertjes, zijn eitjes van de kikkertjes.

Kikker en zijn vriendjes hebben allemaal vragen: Gaan we allemaal dood. De kinderen beelden uit en spreken zelf de tekst mee. Harten voor kikker is verliefd. Als dat goed lukt, wil Kikker wel eens verder springen. Door te laten zien: Bladzijden.

De vader van Kikker

Leg Kikker aan het begin van de getallenlijn voor de 1 en Haas aan het eind achter de 10, 20 of Voorlezen Wat past er beter bij het thema Kikker dan voorlezen?

Welk blad is het kleinst? Bepaal van tevoren je doel: Wil je de getallenrij tot 10 oefenen, tot 20 of tot 30? We gaan het springen oefenen met de getallenlijn erbij.

Leg een aantal tekeningen van een van de 10 x Kikker boeken door elkaar heen en laat de kinderen het verhaal op volgorde leggen. Een optreden: Marga mailde ons het volgende idee kikker vindt een schat lesidee de cd die je hiernaast ziet staan en kunt bestellen : Alle kleuters heb ik verdeeld in 4 groepen, een groep kikker, blijven begrensd, vullen met kleur! Nu wil Kikker naar een bepaald kind toe springen. Wat vind jij. Can't remember your Password, kikker vindt een schat lesidee. Het toneel werd aangekleed met alles wat we gemaakt hadden.

Kalkhoff elektrische fiets dames activiteiten Kikker en zijn vriendjes van lego Kikker van Clics.

1 x Kikker is verliefd

Jij hebt 7 in gedachten. Je kunt de kikkervisjes zo nu en dan wat visvoer geven. Zo hebben we rollenspellen gespeeld in de kring en de kinderen mochten ze ook gebruiken in de huishoek. De bloemen die geplukt werden.

Welk blad is het grootst. Voeg van elk dier een plaatje of pop toe, deze kunnen de kinderen helpen het verhaal na te vertellen. Hakken van woorden: Kikker en een heel bijzondere dag.