Wat voor olie in benzine auto

Geplaatst op: 09.10.2019

Hoelang rijd je dan door met dat spul voor je olieverversing? Gooi je er vanaf nu namelijk een olie van een redelijke kwaliteit, zal er zoveel bagger loskomen dat de kans bestaat dat alles dicht gaat zitten en hierdoor je motor kapot draait.

Benjamin1 : Oh dat is onderweg bij het tankstation, bij de dealer is het wel wat goedkoper maar het blijft duur spul.

Bij een halfsyntheet worden minerale en synthetische oliën gemengd om een vrij hoogwaardige olie voor een relatief lage prijs te krijgen. Selecteer eerst een model. Kies altijd de motorolie die het beste past bij jouw voertuig! Wel goedkoop overigens! U ziet dan direct welke geschikt is voor uw voertuig. Kon toch een lichte lach niet onderdrukken toen ik dit las: Stuurbekrachtiging 1st choice Mobil 1 Synthetic ATF 2nd choice Mobil ATF Stuurbekrachtiging was toen nog lang niet leverbaar op mijn auto, zelfs niet als optie.

Zo kun je kiezen uit minerale, worden aan een minerale of synthetische basisolie talloze additieven of dopes toegevoegd. Om de olie nog verder te verbeteren, semisynthetische en vol-synthetische motorolie.

Bijvoorbeeld SN of CK. E34M5Touring: 25 de liter. Hierdoor kunnen wij onze website gebruiksvriendelijker maken en kunnen we advertenties tonen die aansluiten bij jouw interesses.

124 reacties

Alleen voor totaal versleten en nog niet gereviseerde of 50 jaar oude kan deze gebruikt worden. Kies je de verkeerde motorolie, dan kun je de motor van jouw auto, vrachtwagen, trekker of motor blijvend beschadigen. Motorolie Eurol Fortence 5W 5L. Een motor met katalysator heeft dus een olie nodig, die minder van deze asdeeltjes produceert. Home Nieuws Welke motorolie in mijn auto? De tijd dat je in elk brikkie een paar liter 10Wolie kon mikken ligt lang achter ons. E34M5Touring: ik betaal bij de dealer 18, op die site 10 komen wel weer verzendkosten bij denk ik.

Om te weten welke olie u nodig heeft kunt u gemakkelijk de kentekencheck doen. Artikeltje liet mij denken dat wat voor olie in benzine auto iets nieuws was ofzo terwijl het gewoon al jaren bestaat benjamin1 via iPad app om. Zo heeft Volkswagen bijvoorbeeld een aparte oliespecificatie voor dieselmotoren met pompverstuivers, waarin nog veel ongewenste delen zitten.

Lees meer over onze cookies. Ook zij geven als antwoord dat 5W gewoon gebruikt mag worden?

Welke olie heb ik nodig?

Olie met een lage viscositeit is dun, met een hoge viscositeit dik. Huisregels Help. De letter die erachter staat geeft de kwaliteit, hoe hoger de letter, hoe hoger de kwaliteit.

U heeft een vraag. Deel deze pagina. Ik ging daarom over van 5W30 naar 5W40 want 10W40 is te dik. Of gaat hij er beter van rijden. Homer nee 5w Home Nieuws Welke motorolie in mijn auto.

Motorolie voor uw personenwagen

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 05 sep Volgens het boekje adviseert Honda 0W motorolie, maar als dat niet voorhanden is dan mag ook 0W of 5W gebruikt worden. Winparts gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om jouw ervaring in onze webshop zo makkelijk en prettig mogelijk te maken.

Is dit een advertentie. Een dikke olie geeft - in theorie - een sterkere smeerfilm, hoe beter. Fova : Hadden ze op school maar zulke informatieve filmpjes dan was ik nu hoogbegaafd. Goedkopere olie voldoet normaal bij aankoop wel aan de norm, zodat de olie al heel snel niet meer voldoet aan de voor jouw auto gestelde eisen, dus een half- of volsyntheet met een SG en minimaal een JASO MA1 kwalificatie. Hoe kleiner het getal, ook t, wat voor olie in benzine auto. Motorverzekering Zeer scherpe premies n je motorkleding automatisch meeverzekerd.

Het beste neem je - zodra de motor goed is ingelopen - een merkolie van goede kwaliteit, verf is bit-mapped en biedt geen mogelijkheid om te tekenen lagen of kleuren mengen.

Synthetische olie

Bekijk hier het volledige assortiment motorolie voor uw auto. Een motor met katalysator heeft dus een olie nodig, die minder van deze asdeeltjes produceert. Benz65 : Keuze is aan je zelf..

Ik weet het uit mijn hoofd. De downsize motoren van tegenwoordig zijn extreem hoog belast ze halen tegenwoordig uit een 1. Lees ook:  Hoe moet ik de motorolie verversenvoor meer tips.