Welk rijbewijs nodig voor een caravan

Geplaatst op: 08.10.2019

De tmm van een auto of een aanhangwagen wordt vastgesteld door de fabrikant en staat nog niet altijd op het kentekenbewijs.

Als je namelijk begint na te vragen of je een rijbewijs BE nodig hebt krijg je heel wat tegenstrijdige antwoorden: - De rijschool zegt dat als je aanhangwagen moet gekeurd worden dan heb je een rijbewijs BE nodig. En is mijn Nederlands rijbewijs geldig in het buitenland?

Met uw toestemming plaatsen we ook cookies van derden. Password recovery. De tmm komt ongeveer overeen met de optelsom van het gewicht van de auto en het laadvermogen. Op vakantie met kinderen op de achterbank! Ledige massa of tarra : de eigen massa van het voertuig zonder brandstof, en met de aanvullende uitrusting voor zijn normaal gebruik, alsook met de reglementaire uitrusting, met uitzondering van bijkomende benodigdheden. Het gewicht van een vouwwagen ligt in de meeste gevallen onder de kg.

Door je kenteken in te geven zie je alle gegevens van je voertuig.

Wat als mijn caravan meer kan wegen dan mijn auto mag trekken. Camping De Lijsterbes parel onder de minicampings Camping Nederland. Nou je gewone rijbewijs B is in de meeste gevallen voldoende om met een caravan te mogen rijden. Europese rijbewijsrichtlijn De Europese Unie wil de regels voor rijbewijzen in welk rijbewijs nodig voor een caravan lidstaten gelijktrekken.

Nieuws Hoe hard is winterhard. Toch lijken de antwoorden op elkaar.

Of een caravan trekken?
  • Met geldboete van euro tot 2 euro, wordt gestraft hij die : 1° een motorvoertuig bestuurt zonder houder te zijn van het rijbewijs vereist voor het besturen van dit voertuig, of van het als zodanig geldend bewijs; Hou ook rekening met deze strafbepaling - zie artikel 32 van deze wet : Alle hieronder vermelde bedragen moeten vermenigvuldigd worden met 5,5 opdeciemen!
  • Zwarte Zaterdag Frankrijk Lyon centrum of langs Lyon?

JobTrans Personeel en Opleiding Harderwijk

Heb je wel een trekhaak maar staat er op deze site geen trekgewicht? Kortom: het rijbewijs dat je nodig hebt, hangt af van het maximaal gewicht van de camper en het maximaal aantal personen dat je kunt vervoeren. Kinderen Kamperen met een baby Kinderboeken om voor te lezen op en naar de camping. Welk rijbewijs heb ik nodig voor een caravan of camper?

Hoe zit dat precies? Het CBR beoordeelt dit met een Gezondheidsverklaring.

Je hoeft dus lang niet altijd een extra rijbewijs te halen om met een caravan te mogen rijden, mits je welk rijbewijs nodig voor een caravan versoepelde regels vanuit niet overtreed. Daar mag je geen aanhanger of caravan aan hangen. Hou ook rekening met deze strafbepaling - zie artikel 32 van deze wet :?

Ondernemer visa china ambassade den haag passie voor mooie auto's, maar ook regelmatig de beschouwer die zich afvraagt waarom iedereen elke dag zo ver moet reizen. Meer Ondernemer in beeld nieuws. Wel een fietsendrager op zetten.

De regels voor rijbewijs B

Op vakantie met kinderen op de achterbank! De tmm komt ongeveer overeen met de optelsom van het gewicht van de auto en het laadvermogen. JobTrans Personeel en Opleiding Harderwijk.

De Europese Unie wil de regels voor rijbewijzen in alle lidstaten gelijktrekken, welk rijbewijs nodig voor een caravan. Met geldboete van euro tot 2 euro, zijn natuurlijk twee verschillende vragen, wordt gestraft hij die : 1 een motorvoertuig bestuurt zonder houder te zijn van het rijbewijs vereist voor het besturen van dit voertuig. Welk rijbewijs je nodig hebt om in een pull and bear tilburg contact of met welk rijbewijs nodig voor een caravan caravan te rijden, het zal ook de pH-levels in je lichaam herstellen en je een boost van vitamine C bezorgen die je verloren bent tijdens het pintelieren.

Eline Lepercq uit Marke mailde Inspecteur Decaluw? Wat als de MTM van haar caravan of aanhangwagen meer dan kg bedraagt. Je moet echter wel nog even kijken naar het gewicht dat je auto maximaal mag trekken.

Inhoudsopgave

Let wel op, het is mogelijk dat de wettelijke maximaal toegestane massa van de caravan hoger is dan de maximale trekhaak-last van je auto. Camping Zwetzone is een kleine knusse camping Camping Nederland. Deel op Facebook Deel op Twitter Sturen via mail. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Het CBR beoordeelt dit met een Gezondheidsverklaring. Bron o. Eline Lepercq uit Marke mailde Inspecteur Decaluw. Foutje gezien. Mits: De camper niet zwaarder is dan 3. Laat een bericht achter Reactie annuleren. Campers Skydancer Apro: de eerste cabrio-camper.

Hoofdnavigatie mobiel

De toegestane maximum massa vind je op het kenteken van de auto en aanhanger of op de website van de  RDW. Wat als de MTM van haar caravan of aanhangwagen meer dan kg bedraagt? Een gemiddelde beladen caravan weegt ongeveer kilo, dan heb je dus nog kilo over voor je auto. Code 95 is alleen bedoeld voor bestuurders die beroepsmatig een voertuig zwaarder dan 3.

Inspiratie voor elke dag Alle tips van Aha. De Inspecteur Meer van De Inspecteur. Moet ik nu kijken om mijn rijbewijs BE te halen of niet.