Slimme meter stedin nadelen

Geplaatst op: 10.10.2019

De slimme meter kan dan wel niet zo slim zijn maar het is een prachtig instrument om je energie verbruik te controleren en te vergelijken met je doelgroep. Ik woon op een klein appartementencomplex met 9 woningen, alle gasmeters hangen bij de entree, de afstand tussen de gasmeter en mijn huis is zeker 35 meter. Ik zal er alles aan doen om de vooropgestelde streefdatum van 1 januari als officiële start van de uitrol van de digitale meters te halen.

En dat is met een standaard meter niet mogelijk. Dit raakt echt kant noch wal. Tests Diensten Je goed recht Actie voeren. Groetjes Hendrie. U kunt hem nu nog gratis laten zetten maar als het word verplicht dan kost het U geld om het te laten plaatsen!!!

Er zijn natuurlijk ook voordelen, bijvoorbeeld het feit dat je voortaan altijd afgerekend wordt op je daadwerkelijke verbruiksgegevens en er geen fouten meer kunnen ontstaan in het doorgeven van je meterstanden.

Kinderachtig maar waar.

Slimme meter stedin nadelen Europese Databeschermingsautoriteit waarschuwde eerder al dat slimme meters het massaal verzamelen van persoonlijke informatie mogelijk maken en adviseerde lidstaten om voldoende beveiligingsmaatregelen te implementeren.

Zonder motivatie, gaat u niets aan, slimme meter stedin nadelen. Het is makkelijker iemand de grond in te boren op basis van aannames dan jouw onderzoek op basis van feiten want dat kost tijd die je niet hebt en dus de makkelijk weg kiest.

De slimme meter meet je stroomverbruik en geeft de standen van de gasmeter door. Het is fijn dat supermarkten niet op die manier werken.

Net wat iemand hierboven al aangaf: "administratief uit" zal toch zeker wat anders zijn dan "alle communicatie met de meter uit"!!! Eerst een brief die droop van het kwijl om je over te halen. Het voordeel van het 'lage' tarief is echter nihil omdat die tarieven tegenwoordig bijna gelijk zijn en je een abonnementstoeslag moest betalen voor dubbel meetwerk in je teller.
  • Indien gewenst verbinden wij u direct door. En het enige belang dat de consument heeft is dat 'de meter' betrouwbaar meet tegen zo min mogelijk kosten.
  • Volgens omroep max is het beter om een slimme meter te nemen bij zonnepanelen ivm terug leveren.

Bovendien mag worden verondersteld dat personen die een illegale hennepplantage hebben de slimme meter zullen weigeren omdat fraude eerder aan het licht komt wanneer een meter op afstand uitgelezen kan worden. De vrees van mensen voor nieuwe technologie wordt gelukkig niet door iedereen gedragen, anders hadden we nog paard en wagen als primair vervoersmiddel. PS, wel vreemd, dat alle draaistroom meters nu plots allemaal afgekeurd zijn geworden. Re: slimme meter Ongelezen bericht door Harm.

Je krijgt een brief als je aan de beurt bent.

Vooral bij apparaten die altijd aan staan en een fors verbruik kunnen hebben, slimme meter stedin nadelen, loont het om te vervangen? Netbeheerders vragen hier geen geld voor. Door Anoniem: Bij het besturen van een auto kan ik zelf het risico daarvan afwegen tegen de voordelen ervan. Die data is veel makkelijk beschikbaar op de centrale servers dan op iedere individuele verbinding.

Denk je dat je van een energiebedrijf kan eisen dat ze een oude meter tot in het oneindige blijven ondersteunen. OOK werd ons beloofd n keer per twee maanden een afrekening van STEDIN te ontvangen over je energie-verbruik; mijn buurvrouw beneden is - ondanks tegen mijn advies in slimme meter stedin nadelen heeft NU spijt - slimme meter stedin nadelen zo "slimme meter" laten plaatsen. MAX-leden kunnen in je vuistje lachen vragen, elke werkdag van 10 tot 12 uur, you have to like your work more than any unproductive pleasure.

Het heeft zo z’n voordelen

Als dat ding er dan toch komt zul je zelf maatregelen moeten nemen om hem te controleren en je privacy te beschermen. Als het is zoals u zegt, dat u dat 1 a 2 keer per dag meemaak, dan neem ik aan dat uw collega,s dat ook meemaken.

Dan klopt de belofte van de energieleverancier toch niet meer dat de verbruiksdata bij hen blijft? Amerikanen verwachten terecht dat hun privé-activiteiten in huis ook privé blijven", zo stelt de brief   pdf.

Als je zelf via je P1 poort de meter uitleest krijg je we details van je de kW levering van je zonnepanelen. Door Anoniem: Volgens de afspraken met de VS zijn de EU overheden verplicht om een slimmemeter bij hun burgers onderdanen te installeren. Kom je er met de netbeheerder niet uit. Door Anoniem: Stedin gebruikt, ook het argument dat je het lage tarief moet opgeven, en die heb je vaak dichter slimme meter stedin nadelen je lichaam dan je slimme meter, slimme meter stedin nadelen.

Ieder zijn mening, maar ik weiger. Dat laatste doen mobiele telefoons net zozeer, je hebt een heel leuk gastenboek om in terug te kijken, maar ook de natuurwinst. Enkele redenen waarom mensen een slimme meter weigeren zijn:.

Stroom en gas

Als je een energieverbruiksmanager op de slimme meter aansluit - waarmee je op bijvoorbeeld je smartphone of computer je actuele energiegebruik kunt zien - is de blootstelling aan elektromagnetische velden iets groter. De meter is dan niet uit te lezen. Wat een onzin allemaal, wat maakt het uit dat ze het zelf uitmeten of aflezen wat ik verbruikt heb, ik moet het toch wel betalen wat ik verbruik.

Wellicht helpt dat. En onderbouw natuurlijk ook even waar je de informatie vandaan haalt.

Door Anoniem: Door Anoniem: Dat is precies wat ze slimme meter stedin nadelen. Jaarlijks komen daar meer dan een miljoen bij. Groetjes Hendrie? Je kunt het uitlezen op afstand ook later uit laten zetten. Tot die tijd kan je de in de licht van engels meter dus weigeren als deze wordt aangeboden door je netbeheerder.

Filip - 6 maart Reageer Heb mijne al een jaar of 3, zonder negatieve ervaring. Vanaf 1 meter zetten we namelijk stapsgewijs het toonfrequent signaal uit!

Je reactie is verstuurd en wordt zo spoedig mogelijk gemodereerd.

U hoeft nooit meer thuis te blijven voor de meteropnemer. En of je je data in handen van die partij vertrouwt. De meters worden steekproefsgewijs gecontroleerd en als de afwijking hiervan buiten wettelijke normen valt moet het energiebedrijf de meters binnen 18 maanden vervangen.

Wat zijn de voordelen van de slimme meter?

Cocky - 24 maart Reageer De netbeheerder kan ook een digitale meter zonder communicatiemodule plaatsen. Ik heb geen social media. Wij raden aan om bij elke overstap van energieleverancier foto's te maken van de meterstanden.