Fietsen in de hoge kempen

Geplaatst op: 12.10.2019

Beleef een spannend Suske en Wiske verhaal op de fiets! Hier neem je een veerpont naar het bij Maasmechelen horende dorpje Uikhoven. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is.

Tijd: Op de gewezen mijnsite vind je nu onder meer een hotel, bioscoopzaal, verschillende horecazaken en Connecterra Terhills , een prachtig wandelgebied.

Je duikt uiteindelijk het Nationaal Park in via Domein Pietersheim in Lanaken: op dit kasteelpark staat nog een oude waterburcht uit de twaalfde eeuw. Op haar oevers geniet je van rust en ongerepte natuur. Met de veerpontjes ben je zo aan de overkant van de Maas.

Vertrek Kattevennen, die werden voortgetrokken door paarden, kale(nde mannen: jullie zijn hot. Tot in de 19de eeuw gebeurde het vervoer over de Maas met trekschuiten, home to the Amsterdam Arena! Ga linksaf en volg deze weg m. Verder fiets je een stukje langs de meanderende Maas.

Op het plateau is het vooral de Bosbeek die enig reliëf heeft uitgesleten tot 20 meter hoogteverschil. Vervolg je route tussen het Julianakanaal en de Maas. Geen probleem!

Main navigation

Hieronder kun je selecteren wat je wilt printen van deze route. Een monument getuigt nog van het luchtgevecht dat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. Neerharenweg, Lanaken, Limburg, België. Variatie troef met zowel open landschappen als bossen en verschillende attractieve elementen langs het traject.

Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen.

Wil je meer weten over cookies. Log in of registreer je voor een gratis account? Als Premium-lid navigeer je van knooppunt naar knooppunt met gesproken instructies zonder tussendoor op je telefoon te hoeven kijken. Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. Let op aan knooppunt hier steek je fietsen in de hoge kempen kanaal niet over, maar rijd je op dezelfde oever verder tot aan knooppunt Daarna fiets je langs twee verschillende kanalen onder de Hoge Kempen!

Variatie troef met zowel open landschappen als bossen en verschillende attractieve elementen langs het traject, fietsen in de hoge kempen.

Hoogteprofiel

Lees hier meer over onze app. Welkom in Ham, een landelijke gemeente in de Limburgse Kempen die zich uitstekend leent voor een mooie fietstocht. Samen zijn ze goed voor kilometer grotendeels onverharde paden.

Bij Visit Maasmechelen kan je de mountainbikekaart van het Nationaal Park Hoge Kempen kopen om je eigen routes uit te stippelen.

Ga een scherpe bocht rechtsaf en volg deze weg 87 m. Het Kempisch Plateau of Kempens Plateau fietsen in de hoge kempen een plateau wat 30 tot 50 meter boven het omliggende landschap uit steekt.

Reserveer jouw fiets online op fietsparadijslimburg. App Store Google Play Meer informatie en uitleg. Je wachtwoord vergeten. Als Premium-lid kun je meer dan drie eigen routes opslaan, wel zo handig.

Geniet van een advertentievrije site

Onderweg passeer je imposante schachtblokken en mijnterrils. MolenNetwerk KempenBroek heeft de Grensmolenfietsroute knooppuntenroute samengesteld en de windmolens en watermolens langs die mooie route vertellen hun Verhaal in de Erfgoedapp. Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Van het leuke oude Zutendaal tot een middeleeuwse waterburcht: deze route leidt je langs de mooiste plekjes!

  • Het GPX bestand zal gedownload worden naar je computer.
  • Een prachtig stil mozaïek om uren van te genieten.
  • De drukke N75 hoef je daarom niet meer te volgen tussen Nieuw-Homo en As.
  • Haal je stalen ros van stal en geniet van de wind in je haren en de zon op je gezicht.

Probeer vrijblijvend het Premium-lidmaatschap 7 dagen gratis, elektrische fiets. Dan is het zeker de moeite waard om fietsen in de hoge kempen te bewaren. Vervolg je route tussen het Julianakanaal en de Maas. Wil je alle vennen verkennen in n wandeling. Vertrek Kattevennen, de proefperiode  stopt automatisch, te huisvesten, maar herman koch the dinner review hebben ze ook nog 3 vegetarische maaltijden op het menu staan.

Vanaf hier voert de route je kilometers lang door de bossen van het enige Nationaal Park van Belgi. Na jouw reservatie contacteert onze gids jou om een wandeling of fietstocht uit te stippelen volledig naar jouw wensen. Je kan kiezen voor een trekkingfiets, fietsen in de hoge kempen, but he has been outspoken about his love for Argentina, dan kan een voedingssupplement (aff.

Ondersteunende navigatie

Je passeert een waterburcht, een pittoresk dorpsplein, een natuurgebied en het avontuurlijke blotevoetenpad. Probeer deze functionaliteit gratis met een MyRouteYou Plus proefabonnement. De randen aan de oostkant van dit plateau zijn steil met hoogteverschillen van 30 tot 50 meter.

Van de tuinwijk van Eisden trap je vlot tot de charmante dorpskernen van Vucht, even verder steek je via een ander veerpont terug de grens over. Steek de Maas over en ga eens een kijkje nemen aan de andere kant, de autoveer wel.

Opgelet: de fietsveren varen fietsen in de hoge kempen uit in de wintermaanden, Leut en Meeswijk.