The doors la woman nummers

Geplaatst op: 13.10.2019

Jim lijkt wel veranderd in een boerse drinkebroer. En wat zingt Jim geweldig hier. Het is veel sterker een rijk bluesgeori├źnteerd album geworden, dan de soms ietwat psychedelische muziek die ze maakten ten tijde van hun debuut.

Wat ik mij echt afvraag is hoe het album na L. Woman met dat briljante einde. The Doors Soft Parade 10, Net als in veel blues liedjes, gaat dit nummer over seks, waarbij de "king snake" een overduidelijk metafoor is. Acht minuten lang kan ik onmogelijk stilzitten als ik weer dit heerlijk opbouwende nummer hoor.

De greep naar rasechte blues en het veranderde timbre in Morrisons stem doet mij vroegere Doors-albums verkiezen. Behalve de overbekende songs Riders on the Storm en Love Her Medley was er nog veel meer moois te beleven.

Het album vliegt er al meteen stevig in met de sterke opener The Changeling! Hij toog na de opnames naar Parijs, zijn collega's achterlatend, jammer dat het einde in zicht was en we t weinig songs van deze band hebben voor de overlevering aan volgende generaties! Bewogen netto salaris in het engels Doors plaat.

Het titelnummer hoeft denk ik geen introductie meer, the doors la woman nummers. Wederom een Doors-album met geen enkel zwak nummer, reserveren is dan ook noodzakelijk.

Woman is een echte bluesplaat met Doorsiaanse invalshoek. De stem van Jim is in een paar jaar volledig naar de knoppen gegaan en het bluesrockgeluid van het laatste album is minder origineel dan de "vroege" Doors, maar past wel ontzettend goed bij de niuewe stem van Jim.

L.A. Woman - The Doors

Een verhaal van down en out in een goedkoop motel, niet in staat nog op te staan, of zelf maar een hand uit te steken richting de vrouw naast je in bed. Maar het is ook geïnspireerd op 'spree killer' Billy Cook. Woman heeft net dat ene streepje voor. Jim lijkt wel veranderd in een boerse drinkebroer. Jim Morrison zingt weliswaar wat meer staccato dan op de eerste plaat, maar een vreemde manier past dit perfect bij dit van blues doorspekte album.

Misschien komt dat nog, maar vooralsnog hoor ik er vooral een doodgedraaide klassieker in. Ik durfde de gok van 15 euro voor de eerste Duitse persing dus wel aan.

Zijn sterfelijkheid pijnlijk zichtbaar. Cars Hiss by My Window is onvervalste blues in de stijl van de grote blueshelden. Ik denk inderdaad dat er geen sprake is van onverschilligheid, maar afstandelijkheid!

Let op : In verband met copyright is het op MusicMeter. Ik heb nu al veel van de 60's en 70's gehoord, en wat mij the doors la woman nummers nu toe het best bevalt is toch wel muziek van The Doors en van Pink Floyd.

Navigatiemenu

Drie maanden na het verschijnen van de plaat overleed hij in zijn badkamer in Parijs. Album vaak gedraaid, door de hoge waardering nog eens kritisch geluistert, maar ik vind het allemaal niet zo bijzonder uitgezondert het magnifieke Riders on the storm en ook het titelnummer is goed. Hier gaat echter een typisch Doors sausje overheen wat dit tot een heel bijzonder nummer maakt.

Ze brachten desondanks 6 succcesvolle studioalbums uit. Riders On The Storm vond ik helemaal te gek, ik vond de rest van 't album ook geweldig. Op voorraad. Het is wat straighter her en der, iets wat op Morrison Hotel al zijn intrede deed.

Been down so long 4.

Mijn passie voor The Doors

Waarschijnlijk dat die klank mij het beste bevalt. L' America is een uitstekende follow up met veel afwisseling en met de nodige ritmische vernuftheden. Naast de singles is dat L. Illmaticly Ill schreef : Heerlijk album van The Doors. Om de plaat hangt een bluesy sfeer, hoewel er ook plaats is voor een paar psychedelische nummers.

  • Echt zo'n chillplaat eigenlijk, "just lay back and enjoy".
  • Hyacinth house 8.
  • Vooral Love Her Madly, L.
  • De verklaring ligt deels in de kracht van hun muziek: die is onverwoestbaar.

Pink Floyd The Wall 18. Album vaak gedraaid, door de hoge waardering nog eens kritisch geluistert, the doors la woman nummers. Het beste album van The Doors volgens mij en misschien zelfs de beste plaat ooit. Helaas was zijn verhaal al geschreven. Love her madly 3.

De sound werd vooral bepaald door Manzareks elektrische orgelwerk en de diepe stem van Morrison. Het boek is gesloten.

Productbeschrijving

Iedere keer weten de stem van Morrison en de heerlijke gitaar- en orgelpartijen mij weer te raken. En dus kan hij niet anders dan de rol van toeschouwer op zich nemen. Hij zorgde voor hun bekendheid en populariteit, maar was door zijn overmatig drugs- en drankgebruik ook vaak de veroorzaker van relletjes.

Voor wie is gewend aan het geluid van eerst de vinylelpee en daarna de oorspronkelijke CD-uitgave uit de jaren 80 waar ik the doors la woman nummers best tevreden mee ben geweest is het even slikken: sommige nummers klinken nu z onvoorstelbaar helder dat ik soms dacht met een andere mix te maken te hebben - totdat ik de oorspronkelijke CD weer eens draaide en merkte dat veel alles?

The Doors zijn van alle tijden. Je kan het gemakkelijk doen en van de essentieele groepen gwn een verzamelaar kopen.