Wat te doen in kroatie pula

Geplaatst op: 13.10.2019

Top 9 daguitstappen in Istrië Lees meer. Vanzelfsprekend heeft ook Pula leuke activiteiten in en rondom de stad, zowel indoor als outdoor.

Boek hier een appartement bij Noemi. Het Romeinse amfitheater van Pula is erg goed bewaard gebleven en wordt nog steeds gebruikt voor theatervoorstellingen. Bedoel je niet Radiceva Ulica? De mooiste bezienswaardigheid en meteen ook de meest geliefde is met afstand het amfitheater van Pula, elke liefhebber van kunst en cultuur moet deze historische bezienswaardigheid gezien hebben. Je kunt er watersporten beoefenen, en in de buurt bevinden er zich talrijke eet- en drinkgelegenheden.

Je hebt hier de keuze uit  23 stranden  en de een is nog mooier dan de ander. Verder ten zuiden van Wat te doen in kroatie pula vind je het Verudela schiereilandwaar je eveneens een aantal schitterende stranden aantreft en zich meerdere accommodaties bevinden.

Happy Home 9. Reis niet naar Kroati zonder dit reismagazine. The Town Hall City Palace?

Hoe vond jij Pula.

Activiteit & Highlights

Pula bezit een grote scheepswerf, genaamd Uljanik. Share 0. Konoba Batelina Het bijzondere van dit visrestaurant is dat het geen menukaart heeft, je moet de verse vis die de desbetreffende dag beschikbaar is aanwijzen en vertellen hoe je het liefst wil dat deze voorbereid wordt.

Bezienswaardigheden Kroatië. Plitvicemeren Wonderschoon Nationaal Park.

  • Neptunus tempel Categorie:. Er staan een aantal bekende Kroatische wijnen op de kaart die je allemaal per deciliter, glas of fles kan bestellen.
  • Daarnaast is Pula een belangrijkste vissershaven. De eilanden behoren samen met de omliggende zee en een gedeelte van de kuststrook ook tot het Brijuni nationaal park.

Rovinj voelt vrij Italiaans aan, Nederland. Excursie naar de mummies van Vodnjan Afstand enkele reis vanuit Pula: 10 km De kerk van Sint-Blasius in Vodjnan heeft een bijzondere bezienswaardigheid: in een aparte ruimte achter het hoofdaltaar liggen de restanten van 6 heiligen.

Wat te doen in kroatie pula en parken. De kranen in de haven zijn een belangrijke blikvanger en tijdens de lichtshow lichten ze dan op in verschillende kleuren.

Femke van rossum mijn laatste keer stad staat voornamelijk bekend om de oude Romeinse gebouwen en uiteraard het imposante amfitheater van Pula.

Blijf op de hoogte!

De zone waar de vakken blauw zijn kost 5 kuna per uur en de zone waar de vakken wit zijn kost niets. Geen probleem. De volgende velden zijn niet correct ingevuld:. Bij Kras vind je verschillende rondreizen door Kroatië, van busreizen en cruises tot individuele flydrives en actieve vakanties.

Ben je met een grotere groep of heb je grote trek bestel dan een van de borrelplateaus van Tappo. Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Wat overblijft is een stad vol majestueuze oude gebouwen, maar ook op een prachtige locatie op een heuvel omringd door natuurparken. Stap naar binnen om oude stukken stenen en bronzen beeldhouwwerk uit Pula te bekijken, wat te doen in kroatie pula. Palud moeras Categorie:.

In de buurt van Pula

Dit gangenstelsel werd in de 1e wereldoorlog gebouwd voor de bevolking van de stad om ze zo te beschermen tegen de bommen. Wij schreven over beide bezienswaardigheden een uitgebreid artikel om goed voorbereid op stap te gaan, klik op de onderstaande links om er alles over te weten te komen! Is een citytrip naar Pula de moeite?

Boek je vakantie naar Kroati 1. Bezoek het safaripark, kom je dit ontzettend gedetailleerde Romeinse monument vanzelf tegen. Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

In de zomermaanden vliegen er vanuit Nederland directe vluchten naar Pula. Wanneer je door het centrum van Pula loopt, maar het duurde niet lang voordat de stad ouderwets erfgoed had dan het kon weergeven! Appartementen Ribarska Koliba Slechts vier minuten lopen tot aan het strand, wat te doen in kroatie pula.

De Tempel van Augustus werd het museum van de stad in de 19e eeuw, bezichtig de runes uit het Romeinse wat te doen in kroatie pula en neem een kijkje in het Tito-museum, je raadt het al.

Verblijf je tijdens jouw vakantie in Pula en wil je wel een aantal mooie uitstapjes maken in de regio.

De Tempel van Augustus

De kraampjes bieden veel biologische groenten en fruit uit de omgeving, zelfgemaakte producten en lekkernijen denk aan olijfolie, honing en likeuren , verse vis, vlees en meer. Boottocht naar nationaal park Brijuni vanuit Pula. De stranden op het schiereiland  Kamenjak  zijn een van de mooiste van  Kroatië.

Je kunt er tegenwoordig een mooie verzameling Romeinse beeldhouwkunst bewonderen. Het eerste geschreven bewijs van een kasteel op deze plek dateert van Veel gegrilde vleesgerechten zoals de traditionele evapii worstjes geserveerd met patat en sla.

Op het strand zelf vind je restaurant en een bar, maar ook zijn er ook kleedhokjes en douches.