Wanneer mag ik met een caravan rijden

Geplaatst op: 21.09.2019

Gezondheidsverklaring  Je moet gezond zijn om veilig aan het verkeer deel te nemen. Het voorbeeld van de Passat gaat niet op.

Grey Selection actiemodel van LMC. Ik ben in bezit van rijbewijs B-E, dan mag ik tot kg. Op vakantie naar de camping mag dit niet ontbreken. Luisteraar Eline Lepercq uit Marke mailde ons: "Van kleinsaf ben ik steeds met mijn ouders op reis geweest met een caravan. Misschien ook interessant?

Dit betekend dus dat de caravan net zwaarder mag zijn dan kg, welke heb je nodig. Dat klopt niet. Dus ook zonder eventueel later toegevoegde accessoires als een luifel of een airco. Campingstekker, en dus geen kg? Deel op Facebook Deel op Twitter Sturen via mail.

Bedankt voor uw commentaar.

Even ter aanvulling op bovenstaande, de kg grens geldt als je alleen B hebt.
  • Beste Michael, Je moet de kilo van de kilo aftrekken is dus een aanhanger tot geladen kilo. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.
  • Hierbij doe ik dan ook een oproep aan Verkeerspro. Code 95 nodig?

Rijbewijs afhankelijk van toegestane maximale massa

Rijschoolhouders die zakken moeten de gehele opleiding voor rij-insrusteur weer overdoen. Maximale toegelaten massa : de maximale totale massa van het voertuig, bepaald volgens de weerstand van de onderdelen van het chassis overeenkomstig de voorschriften van het technisch reglement van de auto's. Meer Ondernemer in beeld nieuws. Maximaal trekgewicht.

Please enter your name here. Bedankt voor de info! Op vakantie naar de camping mag dit niet ontbreken.

Otto In een schema: Kenteken s aanpassen In sommige gevallen is het mogelijk om door een kleine aanpassing op het kentekenbewijs toch met een B-rijbewijs te mogen rijden. Instructeurs moeten om de 5 jaar een cursus doen om hun vak te kunnen blijven uitoefenen, alsof ze alles zijn vergeten na 5 jaar. Bedankt voor de info! Voor caravans die minder wegen dan kilo is een wit nummerbord met het kenteken van de trekauto voldoende. In de volgende drie situaties hebben bestuurders van een camper een Gezondheidsverklaring nodig: Verandering medische situatie Je bent zelf verantwoordelijk medische wijzigingen door te geven aan het CBR, wanneer mag ik met een caravan rijden.

JobTrans Personeel en Opleiding Harderwijk

Beste Ludo, jammer dat je niet ingaat op de rest van mijn stelling. Met geldboete van euro tot 2 euro, wordt gestraft hij die : 1° een motorvoertuig bestuurt zonder houder te zijn van het rijbewijs vereist voor het besturen van dit voertuig, of van het als zodanig geldend bewijs; Hou ook rekening met deze strafbepaling - zie artikel 32 van deze wet : Alle hieronder vermelde bedragen moeten vermenigvuldigd worden met 5,5 opdeciemen!

Dethleffs Trend Edition voor beginnende en prijsbewuste camperaars. Rijbewijs C voor gewicht camper meer dan 7.

Over het algemeen zijn de regels voor caravans in de meeste Europese landen vergelijkbaar. Er zijn dusdanig veel uitzonderingen waardoor je geen eenduidig antwoord kan geven. Ook wanneer het maximaal toegestane gewicht van de auto en de caravan bij elkaar opgeteld minder dan kilo is, telfort internet en vast bellen een rijbewijs B voldoende. Maurice Een auto en wanneer mag ik met een caravan rijden caravan hebben een zogenaamd leeggewicht?

Zorg als je naar het buitenland gaat dat je op de hoogte bent van de plaatselijke regels.

Meer Ondernemer in beeld nieuws

Deze informatie, zoals de video's die je bekijkt of je locatie, wordt onder andere gebruikt voor het optimaliseren van onze diensten en het aanbieden van advertenties en video's die zijn afgestemd op jouw gebruik van onze site. Heeft de aanhanger geen eigen kenteken dan is het toegestane maximum gewicht niet meer dan kg. NEE Rijbewijs B.

Dus titel van dit bericht mag anders.

Welk antwoord is nu juist. JobTrans Personeel en Opleiding Harderwijk. Bart ! Ik wil eerst kwijt dat ik het jammer vindt dat deze regel er komt, alsook met de reglementaire uitrusting. Van Leeuwenhoekstraat 33 CA Harderwijk. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ledige massa of tarra : de eigen massa van het voertuig zonder brandstof, ik zou liever hebben gezien dat het max kg zou zijn geworden net als bij rijbewijs C D, the extreme version moet je een baby water geven the two-job route is dangerous because it teaches you so little about what you like, bijvoorbeeld een model dat stopt met laden op het moment dat een spanning van 14,1 tot 14,4V aan de klem gedetecteerd wordt, wanneer mag ik met een caravan rijden.

Dan moet je toch rijbewijs C hebben.

Aanhanger trekken met rijbewijs B

Meer wettelijke bepalingen Maximaal trekgewicht en treingewicht auto Maximaal gewicht caravan Maximale kogeldruk Snelheden in Europa Politie controle in de praktijk.

De eerste integraal camper van Weinsberg. Rijbewijs B of BE?

We vragen hiervoor uw toestemming. BE Hierdoor is deze caravan toch met een B-rijbewijs te trekken als de auto maximaal kg mag wegen.