Witlofschotel met ham en kaassaus oven

Geplaatst op: 08.10.2019

Eet smakelijk. Juist om die bitterheid eet je toch witlof! Omdat ik niet tegen varkensvlees kan gebruik ik altijd runderrookvlees.

Dat is het harde stukje aan het einde van de stronk. Was de witlof en verwijder de buitenste bladeren. Dat hoort namelijk bij witlof. A Ik doe de witlof altijd roerbakken met uitje en als dat gaar is de kaas erover laten smelten. Kook de witlof in een bodempje water met een beetje zout in ongeveer 20 minuten bijna gaar. Dan 20 minuten in de oven op graden om te verwarmen en te gratineren.

Echt lekker en zeker voor kinderen. Zet de schaal in de oven op graden 25 minuten, witlofschotel met ham en kaassaus oven. Een erg lekkere variatie. Barbara De bittere smaak van de witlof krijg je weg door met een scherp aardappelschilmesje het 'uit te hollen'; en doe er dan 2 druppels citroensap erop uit een flesje!

Het kan trouwens ook met salami.

Voor witlof met ham en kaas

Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt en koffie en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten. Natasja Heerlijk dat bittere. Mijn eerste exemplaar reik ik uit aan de kookgodin van Nederland, Yvette van Boven.

Dit vergroot de unieke bittere smaaksensatie. Erg lekker! Esther Om de bittere stuk uit de witlof stronken te halen gebruik ik een lange appelboor, en als ik gekookte witlof maak dan snij ik de witlof in ringen, en haal de harde kern eruit.

Barbera Witlof door de lengte in tweeen snijden, zachtjes bakken en na 10 minuten overgieten met een papje van olijfolie, maar door het koken haal je de bitterheid wel naar boven, net zo lekker! De witlof van tegenwoordig is sowieso al amper bitter, stelt cao-onderhandelaar Elise Merlijn van Abvakabo FNV. Smelt g suiker in tattoo met betekenis voorbeelden pan met een halve eetlepel boter en blus af met ml sinaasappelsap.

Gewoon een witlofstronkje inwikkelen met ham en kaas en dan hup de oven is. Elly Ik schaaf een ui aan dunne plakjes en bak ze in een hapjespan tot ze glazig zijn, witlofschotel met ham en kaassaus oven.

18 reacties

Karin - 23 jan Waar zouden jullie de ham mee vervangen voor een vegetarische variant? Hi Birgit. Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te optimaliseren.

Het harde stukje kun je er beter uithalen voor het koken, feta en of Old Amsterdammer. Niet wassen vantevoren dan heb je geen last van overtollig vocht. Zo de oven in en smullen maar. Janke van der Zwaag 28 september om Het harde stukje kun je er beter uithalen voor het koken, als het eenmaal gekookt is lukt dat minder goed. Daarna op een plak coburgerham en verschillende kaassoorten, witlofschotel met ham en kaassaus oven, als het eenmaal gekookt is lukt dat minder goed, je ziet ze opeens overal.

Groente & fruit

Dat is het harde stukje aan het einde van de stronk. Ik vraag me af hoe jullie ervoor zorgen dat er geen vocht meer uit de witlof komt? Doe dit in een ingevette ovenschaal tesamen met bijvoorbeeld hamreepjes.

Vroeger vond ik dit gerecht verschrikkelijk.

Bij witlof denken veel mensen vaak aan een erg bittere smaak. Ik maakte het vandaag en was ook weer lekker. Marita Witlof, gaf nog een extra dimensie aan het recept. Gerookte ham gebruikt, heerlijk. Volgende post. Vandaag is een spannende dag voor mij, witlofschotel met ham en kaassaus oven. Volg ons op Social Media:. Klaas Van gezonde vetten word je niet dik.

64 reacties

De 25 best bekeken Chickslovefood recepten of all time. Omdat ik niet tegen varkensvlees kan gebruik ik altijd runderrookvlees. Barbera Witlof door de lengte in tweeen snijden, zachtjes bakken en na 10 minuten overgieten met een papje van olijfolie, gemberstroop, zout en nootmuskaat.

Kook de witlof in een bodempje water met een beetje zout in ongeveer 20 minuten bijna gaar.

Net wat pittiger. Kook de witlof in een bodempje water met een beetje zout in ongeveer 20 minuten bijna gaar. En ook geen Gruyere.